onsdag den 19. december 2012

En dejlig æblekage....

Det kan ske at vi ikke får spist alle de æbler vi køber.

Som regel er det dem ved navn Pink lady fra Netto. Men alle æbler kan bruges... også de sure.

Jeg bruger dem så til en dejlig æblekage, som gør sig rigtig godt både nybagt men også efter en tur i fryseren.

Jeg er faktisk ikke særlig god til frugt der har været bagt, varmet eller sådan noget. Men denne her kage er jeg helt vild med.





Den er drysset med sukker og kanel, inden den kommer i ovnen, og det gør bare at den bliver dejlig sprød. Og det er den også når man tør den op, hvis den har været i fryseren. Jeg plejer og bage en bradepande og dele den i 2 eller 4 stykker, pakke hvert stykke ind i bagepapir, ned i en pose og så i fryseren. Så er der kage på "lager" hvis der skulle komme gæster....

Opskriften får i her:

2 æg
275 g.sukker
250 g. mel
2 t.sk. bagepulver
2 dl. mælk
En lille sjat flydende margarine

Æg og sukker piskes. mel og bagpulver blandes og tilsættes skiftevis med mælk og margarine.

Dejen hældes i en lille bradepande.

Æbler skrælles og skæres i tern hvor efter de "dumpes" i dejen. Dæk dem evt. med dej, ved at stryge dejskraberen hen over dem.

Drys med sukker og kanel.

Bag kagen i midten af ovnen ved 175 grader i 40 min.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar