søndag den 15. februar 2015

Knækbrød når det er bedst

Jeg bager ofte knækbrød. Vi bruger det meget i ulvetimen hjemme hos os, eller hvis vi skal ud på en længere køretur f.eks. sommerferie. Heldigvis er min datter vild med det..... Det er hele familien faktisk, og mine kollegaer - ja og Signes vuggestue/børnehave. Faktisk er de så glade for det i institutionen, at jeg blev bedt om at bage knækbrød til julehygge i december i stedet for brune kager eller koge klejner.



 
Opskriften får i her:
 (ca. 60 stk.)

2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl hørfrø
2 dl solsikkekerner
4 dl hvedemel
4 dl vand
2 dl olie

De forskellige frø, kerner og mel blandes.
Vand og olie tilsættes.
Hvis dejen er for tynd/våd tilsættes der et par sp.sk. hvedemel (jeg plejer og give den 4 sp.sk.)
Dejen fordeles på 3 bageplader med bagepapir og jævnes ud med en dejskraber ved at trykke i dejen. Det gør ikke noget der kommer huller i hist og her. Det gør det bare mere sprødt.
Knækbrødet forskæres f.eks med et pizzahjul. Jeg plejer at forskære, så der er 20 stk. knækbrød pr. plade. Herefter drysses der med groft salt og blå birkes.
Hver plade bages nederst i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 17-20 min. (jeg plejer og bage det i 18 min. eller til kanterne er lidt mere end lyse brune).


Det køler hurtigt af og kan derefter knækkes ud i firkanterne. Jeg opbevarer det i kagedåse. 

Velbekomme:-)

(dette er en opskrift som jeg har doblet op for at få til 3 plader. Oprindeligt var den til en plade. Men jeg syntes det blev for tykt og ikke gennembagt. Hvis du halverer opskriften igen, vil jeg sige der er til 2 små plader ellers bliver det ikke sprødt nok efter min mening).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar